Ik Begrijp Er Niets Van

IK GEEFT HET TOE: IK BEGRIJP ER NIETS VANEens dacht ik wat van economie te begrijpen. Ik was er van overtuigd dat het onbeperkt scheppen van geld, en dit in de economie strooien, tot hyperinflatie zou leiden. Immers, er zou zoiets als marktwerking bestaan, en overschot leidt altijd tot waardedaling.Dat was BC (de werkelijkheid Before Corona), we leven nu in het parallelle universum van AC (After Corona), waar andere natuurwetten en economische wetten gelden.

De ECB en de FED hebben het afgelopen jaar onbeperkte hoeveelheden geld uit het niets gemaakt. Via nep constructies (het geld wordt gemaakt, en als schuld aan de overheden, tegen 0%, weggeven) gaat het naar de elite bankiers, grote bedrijven en een deel naar de echte economie (het volk).In plaats van inflatie, hebben we nog steeds 0% rente (in de rente moet altijd de inflatie verwerkt zijn), en dat duidt zelfs op deflatie. In de tijd voor de Coronahysterie, was er steeds sprake van “de broekriem aanhalen” en andere demagogische beeldspraak, zoals “ombuigingen” en “herstructureringen”, om de EU begroting binnen de 3% tekort doctrine te houden. Er werd met sancties gedreigd, als satelliet-staten zich niet aan het EU-dictaat zouden houden. Nu (het jaar 1 AC) is er geen enkele vraag over budgetten, begrotingen, tekorten, staatsleningen, handelsbalans, oorlogsbudgetten of geldontwaarding.

Er is geld in overvloed; er is geen grens aan hoeveel beschikbaar geld, dat ons regime in vergoedingen voor ondernemers, die, door de Coronahysterie, gedwongen thuis zitten weggeeft. Iedereen gelooft dat het mondkapje bescherming beidt tegen de wetten van de economie en -natuur. Het lijkt er op dat dit ook echt werkt. Misschien was het allemaal altijd nep, en maakt het scheppen van onbeperkt geld niets uit, misschien waren Spanje en Italië helemaal niet in de problemen, want, na een jaar gedwongen dicht te zijn, vanwege de Coronahysterie, is er niets aan de hand; er is geen hyperinflatie, alle salarissen aan ambtenaren kunnen betaald worden en NATO krijgt nog steeds onvoorstelbaar veel geld om Rusland en China te bedreigen (“defensie”). De huizenmarkt kent geen geen top, het stijgt, zelfs tijdens de Coronacrisis, gewoon onbeperkt door. De beurzen kennen geen top; de beurzen zijn nog nooit zo hard omhoog gegaan, als tijdens de laatste 6 maanden. Het geld klotst tegen de muren in Nederlandse gezinnen, rijk geworden door de verkoop van eerdere woningen, met ongekende winsten. Is Rutte’s Nieuwe Normaal, dan toch de heilstaat, een Utopia van welvaart en lekker thuis “werken”? Kan je vrijheid en democratie dat toch inruilen voor gemak en geld?

Als we dit nu 50 jaar eerder gedaan hadden, was ons een hoop ellende bespaard. Als er toch onbeperkt geld is, en begrotingstekorten niet eens meer bespoken worden, komt er een vraag bij mij op: Waarom betalen we nog belasting, er is toch geld genoeg? Duizenden miljarden komen uit het niets, en ik kan het geld wel gebruiken. Dan hoeft de ECB gewoon wat minder geld te scheppen?

Er zijn wat mij betreft twee mogelijkheden:
– We zijn altijd compleet voor de gek gehouden-
– We worden nu op een, nog nooit eerder vertoonde schaal, voor de gek gehouden.Wie het weet mag het zeggen!

O wonder!How many goodly creatures are there here!How beauteous mankind is! O brave new world,That has such people in it.

https://usafacts.org/articles/2020-us-federal-deficit-record-3-trillion/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s