NATO’s Dodelijke Newspeak, Actueler Dan Ooit

Newspeak
George Orwell’s Newspeak Wie kent het niet?

Wat is “newspeak”?
Wikipedia zegt er het volgende over:
Newspeak is een fictieve taal in George Orwell’s roman 1984. Het is een taal die wordt gecreëerd en gecontroleerd door de totalitaire staat als een instrument om de vrijheid van gedachten en concepten die een bedreiging voor het regime vormen (zoals vrijheid, zelfexpressie, individualiteit, en vrede) te beperken. Elke vorm van denken die zou kunnen afwijken van de concepten van de partij wordt beschouwd als “thoughtcrime” (gedachtemisdaad).

George_Orwell_press_photo
George Orwell 1903-1950

 

Waarom is het zo actueel?

De titel zegt het al, Newspeak is dodelijk. Waarom het zo dodelijk is ga ik in het navolgende uiteenzetten.

In eerdere artikelen ben ik uitgebreid ingegaan op retorica, de misdaden van ons regime, de functie van autoriteit en op het alternatief, anarchisme. Het is, na het lezen van mijn verhandelingen over deze onderwerpen duidelijk dat wij een misdadig regime hebben en dat zal ik dan ook als een aangenomen en bewezen feit beschouwen (een entymeem).
Meer dan ooit zijn onze westerse regimes bezig met het vernietigen van andere landen, het bezetten van landen, het omverwerpen van democratisch gekozen regeringen, inmenging in verkiezingen en referenda (de agressie tegen Engeland na Brexit, het inmengen in het Turkse referendum of de bemoeienis in de Krim), steun aan (gematigd) terreur in Syrië of regelrechte oorlog (Irak, Lybië, Jemen et cetera).
Wij zien echter dat in geen enkel geval onze regimes werkelijk “man en paard noemt” maar een special jargon heeft ontwikkeld op politiek en militair niveau. Dit jargon gaat verder dan de gebruikelijke bedrieglijke eufemismen en wollige taal die we van de regerende populisten mogen verwachten.
We kennen allemaal het Tweede Kamer jargon waar een bezuiniging een “ombuiging” wordt genoemd, waar een vreselijke leugen van Plasterk of Hennis een “onwaarheid” of “de Kamer en het volk verkeerd geïnformeerd” heet maar het is al veel erger dan dat. Ons regime en haar militaire leiders (NATO is de facto een politiek orgaan geworden) bezigen een speciaal taalgebruik dat gebruikt wordt om mensen zonder enige verantwoording te kunnen doden.
Ik zal beginnen met het civiele Newspeak en verwacht dat er veel herkenning zal zijn bij de lezer.

Newspeak zoals we het van typische Tweede Kamer volksmenners horen

Aan de hand van een artikel (in het Engels) ga ik een aantal begrippen uitlichten en toelichten.
https://off-guardian.org/2016/06/03/welcome-to-the-future-your-abc-guide-to-newspeak/

Het zou grappig zijn als het niet zo ernstig was. Wie herkent niet de de onderstaande definities?

De nieuwe definities van begrippen

Hoe vaak hebben we demagogen in de Kamer en in de EU, zoals Timmermans of Verhofstadt niet in hun retorische preken horen oreren over ‘westerse waarden” of over “de noodzaak om militair in te grijpen”. Wie kan zich nog Timmermans en Verhofstadt op de barricades in Kiev herinneren, donderpreken over revolutie en het afzetten van de gekozen president onder het voorwendsel van democratie en Europese waarden en normen? Meer dan 10.000 mensen zijn gestorven ten gevolge van deze staatsgreep en de inmenging van de EU/NATO in de bloedige staatsgreep. Het is hier waar hun Newspeak effectief en dodelijk wordt. Het is hier waar “The spread of Western democratic values through the barrel of a gun” dodelijk wordt.
We herinneren ons nog dat Timmermans, Van Baalen en Verhofstadt naar Kiev afreisden om, samen met Nazi’s, een regime omver te werpen? Wie weet nog hoe dat gebracht werd? Ja, het was voor de verspreiding van westerse democratische waarden en normen…..

De Vrienden van de EU, een nazi, Oleh Tyahnybok en McCain

Onlangs is, de door het westen aangewezen ex-leider, Yatsenyuk, door Rusland in staat van beschuldiging gesteld wegens martelingen en executies voor de islamisten in Tsjechenië. Het westen bracht het zo mooi, maar het was een nazi.
Dit zijn de gevolgen van Newspeak!

Oorlog en Newspeak
We kennen allemaal wel een beetje NATO Newspeak. We kennen begrippen als “drone attacks” voor, het zonder proces of beschuldigingen vermoorden van iemand in een soeverein land, omdat er besloten is dat iemand iets gedaan zou kunnen hebben of zou kunnen willen doen. Enig bewijs is niet nodig voor dit soort aanslagen en evenmin hoeft er een oorlogssituatie te zijn in het soevereine land dat wordt aangevallen (Pakistan bijvoorbeeld).
Stel je voor dat wij in Amsterdam mensen op straat zouden laten executeren omdat China vindt dat ze dood moeten? Dat is het gevolg van “drone attacks” als jargon voor wat eigenlijk moordaanslagen voor de staat zou moeten heten.
Wie kent bewoordingen van onze regimeleiders niet zoals “militaire interventie voor de vrede en veiligheid in de regio”? In Oldspeak is dat “een land aanvallen in de naam van vrede” en voldoet dus helemaal aan Orwell’s War is Peace idee.

In 2010, voordat de MSM helemaal onder controle van de CIA kwam (Udo Ulfkotte et al) en kritische pers, de facto, werd afgeschaft had, de toen nog kritische, Guardian er een artikeltje aan gewijd. Het is dus wel bekend, maar inmiddels lees je weinig kritiek maar veel “fake news”.  Artikel Guardian 2010
Wil je echt bang worden dan is de site van DARPA, een aanrader, in dit propaganda laboratorium wordt Newspeak bedacht (en een hoop meer zeer enge dingen). Een aanrader!
DARPA

Darpa houdt zich op heel veel vlakken bezig, zelfs microbiologie, onder de bekende noemer van “bescherming van democratische waarden”. DARPA laat zien dat het leger zich met politiek, propaganda, informatieverstrooiing en beïnvloeding van het publiek bezig houdt. Zodra het leger dergelijke taken heeft, en dus een belangrijk onderdeel (of zelfs leidend in het geval van NATO)  is het bestuur een junta geworden. Wij leven dan ook feitelijk onder een junta-regime, met een zeer grote invloed van het militair industrieel complex.

darpa propaganda
“Quantitative Crisis Response” Terminologie voor programma’s die propaganda op het net gooien en berekenen hoe dat het meest effectief te doen

In het onderstaande artikel kunnen we een aantal militaire newspeak termen en hun betekenis terug vinden. Na het lezen van dit artikel zult een goed idee hebben van de mate waarin regimes, die in de invloedssfeer van NATO opereren, newspeak hebben geïntroduceerd om hun propaganda kracht bij te zetten.
Newspeak-Militairy

Eindwoord
Ik hoop dat ik u een aanzet heb gegeven om met andere ogen naar de huidige “fake news” MSM, de misleiding van onze regimeleiders en daarmee het hellende vlak waarop zij ons hebben gebracht, te kijken. Zoals in 1984, is het logisch denken en het kritisch spreken over de daden van onze regimes, steeds moeilijker aan het worden omdat er eenvoudigweg niet de juiste woorden meer voor zijn. Het is onmogelijk om te praten als we een massamoord door NATO een “unintended collateral damage incident” gaan noemen en ontvoering en martelingen door NATO/CIA troepen “extraordinary rendition program” noemen. NATO landen gebruiken termen als “US black sites” als term voor martelgevangenissen (NATO term voor martelen is “enhanced interrogation techniques”) Dit is nu wel de gevaarlijke realiteit in het “vrije” Westen.
NATO’s War Newspeak

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s